Før du selger

Om auksjonen     Etter auksjonen         
   
 

Hva skjer hvis firmabilen vår ikke når minsteprisen?

Hvis en bil ikke er solgt på auksjonen, sjansene er ned til en minstepris som er urealistisk.

I slike tilfeller anbefaler vi at bilen registreres på nytt, med en lavere minstepris. Vi anbefaler ikke at den registreres uten endringer.

Erfaringen vår har vist at:
  1. Jo lavere minstepris, jo høyere vil nivået av forhandlerinteresse være - dette skyldes at budgivere misforstått tror at sjansene deres for å kjøpe bilen blir bedre. I virkeligheten er sjansene deres til å kjøpe til en lavere pris mindre. Anbudsaktiviteten øker på grunn av at liketenkende forhandlere også ønsker å kjøpe bilen til en lavere pris, men dette har motsatt effekt, og driver salgsprisen opp.
  2. Som regel får du den beste prisen første gang bilen registreres for auksjon - det er fordi mange forhandlere ikke vil sette av tid til å by på den samme bilen flere ganger. Hvis de føler at minsteprisen var urealistisk i første omgang, er tendensen at bilen ignoreres i senere auksjoner.
Derfor er det viktig å senke minsteprisen når du registrerer en bil på nytt. Forhandlerne kan ikke se den nye minsteprisen, men de kan se at den har blitt redusert i pris, noe som øker ønsket deres om å gi bud.   

Telefonstøtte

Hverdager 8:30 - 17:00 | Telefonnummer: +46 8 751 38 00
E-post: kundcenter@autorola.se